TODAY  maandag 23 september 2019
 
25-04-2018  Leverbetrouwbaarheid key voor Heraeus Electro-Nite en dus voor toeleveranciers
Service en productinnovatie staan in de top-3 van unique selling points van Heraeus Electro-Nite. Maar 100 procent leverbetrouwbaarheid is de onbetwiste nummer één, stelt Luc Lammerant, industrialization manager van de grote leverancier van de mondiale staalindustrie. ‘Daar gaan we heel ver in, koste wat kost.’ Cortexon en Dekimo, partners in het ontwikkelen en fabriceren van gevoelige meetinstrumenten, helpen die leverbetrouwbaarheid te waarborgen. ‘Toeleveranciers vinden die snel handelen en met de juiste oplossingen komen; dat is een hele zoektocht.’

13-09-2017  Minkels en Cortexon ISO 50001 : 2011 gecertificeerd
Energie is een belangrijke maatstaf voor Minkels en Cortexon: energiebesparing betekent besparing van de operationele kosten, het aantonen van grotere zorg voor natuurlijke hulpbronnen en de invulling van onze bijdrage aan duurzame ontwikkeling.

05-01-2017  ‘Wij mogen nooit de bottleneck zijn’
Bij de behuizing van elektronica komt veel meer kijken dan enkele metalen platen ter bescherming, weet Marcel van de Sande, businessunitmanager bij Cortexon in Veghel. Cortexon ontwikkelt en produceert klantspecifieke elektronicabehuizingen, onder meer voor internationale bedrijven in de hightech oem-industrie.

05-05-2016  Hogesnelheidstest voor chips
Samen met Cortexon ontwikkelde NXP de volgende generatie van zijn testsysteem voor chips (IC’s). De integratie van mechanisch en elektronisch design mondde uit in een nog geavanceerder systeem: nxParset.

18-09-2015  Cortexon draagt bij aan ' BIER-REVOLUTIE' door nieuw tapsysteem
Een revolutie in de bierwereld. Zo betitelt bierbrouwer Heineken zijn nieuwe tapsysteem Brewlock dat momenteel wereldwijd uitgerold wordt. Niet alleen de CO2-flessen worden overbodig, ook de stalen fusten zijn verleden tijd. Cortexon uit Veghel, fabrikant van klantspecifieke elektronicabehuizingen, ontwikkel-de de compressor en levert daarmee een essentiële bijdrage aan het innovatieve tapsysteem.

26-11-2012  Cortexon (winnaar 2008) weer in finale Dutch Industrial Supplier Award verkiezing
Cortexon, ontwikkelaar en leverancier van klantspecifieke elektronica behuizingen en complete modules met bijbehorende koeling- en beschermingsoplossingen, stond gisteravond weer in de finale van de Dutch Industrial Supplier Award 2012. Gestart met 277 genomineerde bedrijven, waren er na stevige assessments in totaal nog 5 finalisten overgebleven, waaronder dus het Veghelse bedrijf Cortexon. Dit keer mocht het bedrijf VDL ETG uit Eindhoven de prijs in ontvangst nemen. Cortexon is toeleverancier voor de top van de Nederlandse en Belgische hightech industrie, voor bedrijven zoals NXP, Grass Valley, KLA-Tencor en Barco. Cortexon werd ook in 2008 reeds genomineerd voor de Dutch Industrial Supplier Award (DISA). De award wordt jaarlijks uitgereikt door het blad Link Magazine. Gisteravond vond de uitreiking onder aanwezigheid van de finalisten plaats in Utrecht. Onderscheidend aan de award is dat bedrijven zichzelf niet kunnen voordragen, alleen klanten of toeleveranciers mogen dat doen. In 2008 werd Cortexon verkozen tot winnaar in de categorie System, Process & Parts Suppliers. De DISA kende toen nog drie prijscategorieën. Voor de Dutch Industrial Supplier Award 2012 is Cortexon dit jaar samen met 5 andere finalisten de strijd aangegaan om de eerste plek in de categorie Best Knowledge Suppliers, een award categorie voor bedrijven met een R&D afdeling. Dit jaar waren er twee categorieën. De andere categorie betrof: Best Logistics Suppliers.

23-02-2012  Association between Legrand and Aegide Group strengthens both groups’ position in the data center market.
Legrand announced today the acquisition of the Aegide Group, and its Minkels, Cortexon, Vaultex and dcs businesses.

15-02-2012  Elektronicabehuizing en -module leverancier Cortexon verhuist naar groter pand.
Cortexon heeft zijn klantenkring de afgelopen jaren fors zien uitbreiden richting nieuwe afzetmarkten en het aantal opdrachten zien toenemen. Om die reden is Cortexon met ingang van 6 februari 2012 verhuisd naar een groter pand vlakbij de huidige locatie in Veghel.

06-01-2017  ‘Wij mogen nooit de bottleneck zijn’
Bij de behuizing van elektronica komt veel meer kijken dan enkele metalen platen ter bescherming, weet Marcel van de Sande, businessunitmanager bij Cortexon in Veghel. Cortexon ontwikkelt en produceert klantspecifieke elektronicabehuizingen, onder meer voor internationale bedrijven in de hightech oem-industrie.

25-10-2011  Aegide Group verkozen tot FD Gazelle 2011
Groei jaaromzet Aegide Group 3 jaar lang gemiddeld hoger dan 20 procent

28-02-2011  Aegide Group sluit boekjaar 2010 af met 17 procent omzetgroei.
Aegide heeft het boekjaar 2010 afgesloten met een totale omzet van ongeveer 35 miljoen euro.

05-08-2010  Topman Aegide Group draagt dagelijkse leiding over aan nieuw directieteam.
‘Ik ga mijn aandacht focussen op strategie en ontwikkeling voor extra groei-impuls’.

23-04-2010  Cortexon wint Goldene Tulpe 2010!
Cortexon heeft voor de 3e maal de award gewonnen voor de meest uitgesproken stand op de Hannover Messe in het NEVAT- Collectief

05 maart 2010  Bezoek Cortexon op de Hannover Messe 2010!
Wij tonen tijdens de Hannover Messe intelligente oplossingen voor intelligente systemen.

27-04-2009  Cortexon wint Goldene Tulpe met " Bleib Kühl" campagne.
De Goldene Tulpe is de prijs voor de meest uitgesproken stand op de Hannover Messe in het NEVAT- Collectief.

10 maart 2009  Regiojury Best Managed Companies enthousiast over Aegide.
De Aegide Group dringt door tot de groep 75 best geleide bedrijven van Nederland.

6 november 2008  CORTEXON VERKOZEN TOT BESTE INDUSTRIËLE TOELEVERANCIER VAN NEDERLAND!
Cortexon is de winnaar van de Dutch Industrial Supplier Award 2008 die voor de zevende keer werd uitgereikt. De vakjury koos Cortexon uit ruim 150 door uitbesteders genomineerde bedrijven.

20 oktober 2008  Cortexon feliciteert ECOserver met de Digikring Innovation Award!
ECOserver heeft de Digikring Innovation Award gewonnen. Het Tilburgse ECOserver is leverancier van energiezuinige hardware. Het ECOserver-concept is in nauwe samenwerking met Cortexon ontwikkeld en ECOserver wordt volledig door Cortexon geproduceerd.

18 september 2008  Cortexon viert het 60 jarig jubileum van zusterbedrijf Minkels.


20 april 2007  Cortexon wint "Goldene Tulpe" award.


20 april 2007  Minkels Industrial Electronics wordt Cortexon.